Milcobel stelt Nils van Dam aan als nieuwe CEO

De Raad van Bestuur van Milcobel kondigde vandaag aan dat Nils van Dam met ingang van 19 mei aan de slag zal gaan als nieuwe CEO van de zuivelcoöperatie.

Nils van Dam is een doorwinterd bedrijfsleider met meer dan dertig jaar ervaring in de voedingsindustrie. Hij bouwde een sterke carrière uit en vervulde verschillende directiefuncties op globaal, Europees en lokaal niveau bij o.a. Unilever, AB-Inbev en Scopernia. Hij was jarenlang een drijvende kracht in sectororganisaties en was onder meer lid van het Bureau van FEVIA waar hij mee aan de basis lag van de langetermijnstrategie “Small Country, Great Food”.

Nils is een gedreven all-round topmanager met een uitgebreide ervaring in general management, strategische, transformatie- en commerciële trajecten.

De Raad van Bestuur heeft het volgende mandaat aan de CEO toegekend:

  • Maximale waardecreatie voor de leden-melkveehouders te realiseren, zowel in melkprijs als in ondernemings- of aandeelhouderswaarde
  • Milcobel Groep verder uit te bouwen tot een performant, solide en efficiënt bedrijf
  • De strategie voor Milcobel “2025 and beyond” uitwerken, in samenwerking met de Raad van Bestuur

Dirk Ryckaert, voorzitter van Milcobel, spreekt zijn vertrouwen uit: “Met Nils halen we een zeer veelzijdig manager aan boord, die over de juiste capaciteiten beschikt om samen met het management en de medewerkers de nodige veranderingsprocessen verder vorm te geven en te realiseren. Als Raad van Bestuur verwachten we dat deze noodzakelijke veranderingen snel geïmplementeerd worden om aldus de melkprijspositie en winstgevendheid van onze coöperatie te verbeteren, en de gedane investeringen sneller te laten renderen.”

Nils van Dam bevestigt: ”Ik vind het een eer om één van de grootste Belgische voedingsbedrijven te leiden en ben ervan overtuigd dat wij samen Milcobel kunnen uitbouwen tot een performante en toekomstbestendige zuivelcoöperatie.”

Kathleen De Smedt

Kathleen De Smedt

Corporate Affairs & Communication Manager, Milcobel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Milcobel

Milcobel is één van de belangrijkste zuivelcoöperaties in België, en vertegenwoordigt ongeveer 35% van de Belgische melkveehouders. Milcobel verwerkte in 2021 1.4 miljard liter melk van 2000 leden melkveehouders. In 7 productiesites in België en Frankrijk maakt het bedrijf kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, room, melkpoeder, roomijs en wei.  

Naas eigen succesvolle merken (Brugge Kaas, Nazareth, Brigand, INCOLAC...), produceert Milcobel private label producten voor de retail sector alsook premium ingredients voor professionele klanten in de voedingsindustrie.

www.milcobel.com

Contact

Fabriekstraat 141 9120 Kallo

+32 (0)3 730 18 00

[email protected]

www.milcobel.com