Milcobel lanceert “Eigen Bodem Kaas”

Deze week brengt zuivelcoöperatie Milcobel een nieuwe kaas op de markt: de Eigen Bodem Kaas. Deze jonge Belgische Gouda is een 100% Belgische kaas gemaakt van Belgische weidemelk door Belgische kaasmeesters. Authentiek en lokaal dus. En daarmee speelt Milcobel mooi in op de hernieuwde aandacht van de consument voor lokale producten, mede onder invloed van de Covid-crisis.

“We mogen als Belgen best wat trotser zijn op onze Belgische kaas,” zegt Thijs Keersebilck, managing director van de afdeling Consumer Cheese & Service bij Milcobel. ”Van bij de koe tot bij de klant zetten we in op smaak en kwaliteit, en dat proef je. Met de Eigen Bodem Kaas steun je ook nog eens onze Belgische melkveehouders, die met veel liefde voor het vak zorgen voor de lekkerste melk. Het is een kaas waar we terecht fier op mogen zijn.”

Ook vegetariërs zullen zich zeker aangesproken weten door deze Eigen Bodem Kaas, die gemaakt wordt met microbieel (lees: vegetarisch) stremsel. (Stremsel is wat nodig is om de kaas zijn vaste vorm en stevige structuur te geven.)

Een Belgische Gouda, kan dat?

“Ja, dat kan!” beaamt Thijs. “Gouda staat voor een bepaalde manier van kaas maken. Met onze Belgische Gouda gaan we de concurrentie aan met de Noord-Hollandse Gouda. Vorig jaar groeide het segment van Belgische Gouda met maar liefst 18% terwijl de Hollandse Gouda 6% aan volume verloor*. We winnen dus marktaandeel en er is zeker nog ruimte voor verdere groei.”

De heerlijk smeuïge en zachte Eigen Bodem Kaas wordt vanaf deze week geleverd aan een aantal kaasspeciaalzaken, slagers en marktkramers. Vindt u hem niet meteen bij uw kaashandel, vraag er dan gerust naar. Zo geeft u onze Belgische melkveehouders en onze Belgische zuivel mee een steuntje in de rug.

*Bron: Nielsen

Kathleen De Smedt

Kathleen De Smedt

Corporate Affairs & Communication Manager, Milcobel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Milcobel

Milcobel is één van de belangrijkste zuivelcoöperaties in België, en vertegenwoordigt ongeveer 35% van de Belgische melkveehouders. Milcobel verwerkte in 2021 1.4 miljard liter melk van 2000 leden melkveehouders. In 7 productiesites in België en Frankrijk maakt het bedrijf kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, room, melkpoeder, roomijs en wei.  

Naas eigen succesvolle merken (Brugge Kaas, Nazareth, Brigand, INCOLAC...), produceert Milcobel private label producten voor de retail sector alsook premium ingredients voor professionele klanten in de voedingsindustrie.

www.milcobel.com

Contact

Fabriekstraat 141 9120 Kallo

+32 (0)3 730 18 00

[email protected]

www.milcobel.com