Arla Foods Ingredients gaat leveringspartnership aan met Milcobel

15 december 2022

Arla Foods Ingredients heeft een nieuw leveringspartnership met de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel goedgekeurd.

Onder de voorwaarden van het partnership zal Milcobel weiproteïne-retentaat leveren dat afkomstig is van haar mozzarellaproductie in Langemark.

Arla Foods Ingredients zal de grondstof verfijnen voor gebruik bij de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium proteïnemarkten. Deze omvatten melkvetglobulemembraan (MFGM) voor zuigelingenvoeding en weiproteïine-hydrolysaten voor medische voeding.

Henrik Andersen, CEO van Arla Foods Ingredients, zegt: “Het uitgangspunt voor deze overeenkomst was de groeiende vraag naar hoogkwalitatieve, gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. We kozen voor een samenwerking met Milcobel vanwege de hoge standaarden die het hanteert en de bevoorradingszekerheid die het weet te bieden. Dit is opnieuw een schitterend voorbeeld van een zuivelcoöperatie die samenwerkt ten voordele van haar leden. Dit zal ook nieuwe opportuniteiten bieden voor onze klanten, vooral in de medische sector en die van de voeding voor de eerste levensfase.”

Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients, zegt: “We zijn bijzonder blij met het partnership met Arla Foods Ingredients - een bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en een expert is in gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. Voor Milcobel betekent dit een verdere versterking van onze strategie en een belangrijke stap vooruit in de valorisatie van onze weistroom, die zich zal vertalen in toegevoegde waarde voor onze leden-melkveehouders. We zijn enorm fier dat onze wei gebruikt zal worden in hoogwaardige producten voor zuigelingen- en medische voeding. Het engagement van onze melkveehouders om melk van een consistente, hoge kwaliteit te leveren, gecombineerd met de commerciële skills en technische expertise van onze teams, geeft Milcobel een unieke positie op de wereldwijde mozzarellamarkt. Milcobel vormt zo de perfecte partner om weiproteïne-retentaat te leveren.”

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Steve Harman, Ingredient Communications, Arla Foods Ingredients
Tel.: +44 (0)7538 118079 | E-mail: [email protected]

Kathleen De Smedt, Corporate Communications Milcobel
Tel.: +32 (0)478 88 44 82 ​ | E-mail: [email protected]

 

Over Arla Foods Ingredients
Arla Foods Ingredients is een wereldleider in weioplossingen met toegevoegde waarde. We ontdekken en leveren van wei afgeleide ingrediënten, en ondersteunen de voedingsindustrie met de ontwikkeling en efficiënte verwerking van natuurlijkere, functionelere en voedzamere voedingsproducten. We bedienen wereldwijde markten binnen de domeinen voeding voor de eerste levensfase, medische voeding, gezondheidsvoeding en andere voedingsproducten en dranken.

Arla Foods Ingredients is een 100% dochteronderneming van Arla Foods. Ons hoofdkantoor is in Denemarken.

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/arla-foods-ingredients

 

Over Milcobel

Milcobel Premium Ingredients is gespecialiseerd in zuivelingrediënten voor de internationale voedingsindustrie en foodservice-sector. Het is een wereldspeler voor mozzarella en hoogkwalitatief melkpoeder, en voorziet de professionele sector van boter, room en wei. De consistente topkwaliteit van zijn premium zuivelingrediënten en zijn ambitie om grenzen te verleggen zijn een garantie voor het success van zijn klanten. Door zijn kennis en expertise te delen, groeit Milcobel Premium Ingredients mee met zijn klanten. Dit maakt het tot een partner voor het leven. Onze ingrediënten vinden de weg naar markten in meer dan 100 landen.

www.milcobel.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/milcobel-dairy-premium-ingredients/

Francis Relaes, Managing Director Milcobel Premium Ingredients
Francis Relaes, Managing Director Milcobel Premium Ingredients
Milcobel Langemark site
Milcobel Langemark site
Pano Milcobel Langemark site
Pano Milcobel Langemark site
Milcobel mozzarella production in Langemark site
Milcobel mozzarella production in Langemark site

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Milcobel

Milcobel is één van de belangrijkste zuivelcoöperaties in België, en vertegenwoordigt ongeveer 35% van de Belgische melkveehouders. Milcobel verwerkte in 2021 1.4 miljard liter melk van 2000 leden melkveehouders. In 7 productiesites in België en Frankrijk maakt het bedrijf kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, room, melkpoeder, roomijs en wei.  

Naas eigen succesvolle merken (Brugge Kaas, Nazareth, Brigand, INCOLAC...), produceert Milcobel private label producten voor de retail sector alsook premium ingredients voor professionele klanten in de voedingsindustrie.

www.milcobel.com

Contact

Fabriekstraat 141 9120 Kallo

+32 (0)3 730 18 00

[email protected]

www.milcobel.com